Mebadiul Usul مبادئ الأصول

23-08-2022 12:34
Mebadiul Usul مبادئ الأصول
Yeni Çıktı 
Allâme Şeyh el-Bâlenbûrî (h.1360-1441) rahimehullâh'ın kaleme aldığı "Mebâdiu'l-Usûl" eseri hanefi fıkıh usulüne dair telif edilen en kısa ve öz eserlerdendir. Bu mûcez eser medreselerde ilim ehlinin hüsnükabulü ile karşılaşmış, talebelerin kitaplığında müstesna bir yere sahip olmuştur. Mezkûr eser, Şeyh Abdulmecid et-Türkmânî'nin emeği ve kıymetli ta'lîkleri ile ayrı bir değer kazanmıştır. Hoş tertibi ve konuların özüne odaklanmasıyla temeyyüz eden eser hanefi fıkıh usulünü okuyan yahut okutan herkes için bir hazine, fukâhâ usûlünün inceliklerine yolculuk etmek isteyenler için önemli bir basamaktır.
 
صدر حديثا

"مبادئ الأصول" للشيخ العلامة البالنبوري (١٣٦٠-١٤٤١)  رحمه الله تعالى من أروع ما صُنّف في أصول الفقه الحنفي إيجازا وإفادة، فهذا المختصر صار لدى أهل العلم مدارا في المدارس وكتابا متداولا بين أيدي الطلبة. واكتسب المختصر قيمة بعناية فضيلة الشيخ عبد المجيد التركماني حفظه الله تعالى وتعليقاته السنية.
فالكتاب مع حسن ترتيبه واتكائه على لبّ المواضيع تحفة لكلّ من يدرُس أو يدرّس أصول الفقه الحنفي، وسلّمٌ إلى أعماق أصول الفقهاء وأبعاد فقه العلماء.
 
 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.